Tırnak Sedefi İçin Para

Hareket etmeye devam etmeye çalışıyorum çünkü durduğumda artrit/fibromiyalji kontrolü ele alıyor ve sayım azalıyor. Hava ısındığında onu sakinleştirebildim, ama yine de, her Aralık veya Ocak'ta, saat gibi, göz kapaklarım, yılın ilk kez pulları gördüğümüz sıralarda pullara dönüşüyor. Tırnak altında yağ damlasına benzeyen kıymık kanamaları gelişir. Sedef hastalığı olanların yarısına kadar tırnak değişiklikleri vardır. Düzenli olarak manikür salonuna gidiyorsanız veya sürekli su veya temizlik malzemeleriyle çalışıyorsanız, kuru, çatlayan tırnaklar o kadar da sıra dışı değildir. Ancak kırılgan tırnaklar düzenli bir trend haline geliyorsa, o zaman birincil doktorunuzla konuşun ve tiroid kontrol edildi, çünkü kronik olarak kırılgan tırnaklar hipotiroidizm belirtisi olabilir. "Gözleriniz düzeldikten sonra, birkaç günde bir bir ürünü yeniden başlatabilirsiniz" diyor. Sedef hastalığı, immünoloji ve homeopati hakkında derinlemesine bilgi, doğru ilaçları stratejik sırayla seçmeye ve reçete etmeye yardımcı olacaktır; bu, en iyi sedef hastalığı ve diğer bu tür kronik deri hastalıklarının tedavisinde önemli deneyime sahip profesyoneller tarafından yapılabilir. Şiddetli tırnak sedef vakalarında, tırnağın altında tebeşir benzeri bir madde oluşur.

Bir ürünü kullanmaya başladıktan bazen haftalar, aylar veya yıllar sonra reaksiyona neden olabilecek koruyucu ve hatta koku içeren astar, gölge, astar ve maskara gibi tüm bu ürünleri kullanmanız gerekip gerekmediğini yeniden değerlendirin.. Kassouf, teşhis edilmemiş bir alerjiniz olup olmadığını görmek için bazı yama testleri yapmak isteyebileceklerini söylüyor. Bu nedenle, kuru göz kapaklarınıza neyin neden olduğundan emin değilseniz veya kurulukla birlikte başka semptomlarınız varsa, doktorunuza veya dermatoloğunuza danışın. Alerjenler ve tahriş edici maddeler, egzama için en yaygın tetikleyicilerden bazılarıdır ve genellikle göz kapaklarımızın hassas cildini etkiler ve cildin başka herhangi bir yerinde sorun yaratmadan önce, Cleveland Clinic'te bir dermatolog olan MD Amy Kassouf, SELF'e söyler. Durum tırnak yatağını, tırnak matriksini, orta matrisi ve hiponişi etkileyebilir ve hangi bölgenin etkilendiğine bağlı olarak farklı semptomlar gösterir. Zeichner, göz bölgesini özellikle egzamaya karşı savunmasız hale getiriyor, diyor.

Ancak kuru, pullanan göz kapaklarınız özellikle şiddetliyse ve belirli şeyler tarafından tetikleniyorsa, atopik dermatit veya kontakt dermatit gibi bir tür egzama olarak kabul edilebilirler. Pullanmaya göz çevresinde kırmızı, kabarık veya mor renk değişikliği eşlik ediyorsa, Dr. Zeichner bunun "nadiren altta yatan bir tıbbi durumu, özellikle de genellikle kas zayıflığı ve ağrı ile birlikte gelen lupus veya dermatomiyozit gibi otoimmün durumları işaret edebileceğini" söylüyor.. Bu koşullar genellikle alerjenler, sıcaklık değişiklikleri veya nem gibi tetikleyicilere yanıt olarak kuru, kırmızı, kaşıntılı, pul pul cilt lekelerine neden olur. Bakteriler ve virüsler ayrıca tırnaklarda göze hoş görünmeyen değişikliklere neden olur. Psoriatik tırnak sıklıkla, tırnağın renginin değişmesine ve tırnağın kalınlaşmasına neden olabileceği ikincil mantar tırnak enfeksiyonuna neden olabilir. Onikorrheksis genellikle endişe edilecek bir durum değildir ve önleyemeyeceğiniz bir şeyin, yani yaşlanmanın bir yan etkisi olabilir. Genellikle hafif vakalar önemli ölçüde iyileşebilir ve tırnak normal görünümüne ve hissine geri döner.

Bununla birlikte, çoğu durumda, hasta ağrının yanı sıra çirkin görünümden de aşırı derecede rahatsız olduğu için tedavi gerekli olabilir. Mahmuzlar ayaktaki çeşitli kemiklerde (vücuttaki diğer kemiklerin yanı sıra) büyüyebilir, ancak ağrıyla en sık ilişkilendirilen tür topuk dikenidir. 1: Minimal ağrı ile ilgili 3 ila 10 çivi vardır. Çeşitli tedavi algoritmaları mevcuttur. Tırnak sedef hastalığının topikal tedavisi, deri hastalıklarının tedavisi için formüle edilmiş klasik topikal ilaçların tırnak plağı içine ve içinden ilaç penetrasyonunu optimize edecek şekilde uyarlanmamış olması nedeniyle karmaşıktır. Tırnak plağı canlı dokudan oluşmadığı için tırnak plağının sağlığını iyileştirmek mümkün değildir. Dr. Kassouf, kuru, pul pul göz kapaklarının tiroid bozuklukları ve sedef hastalığı da dahil olmak üzere birçok sistemik sağlık durumunun bir belirtisi olabileceğini söylüyor. Bazen kuru, pullanan göz kapakları daha büyük bir sağlık sorununa işaret eder, bu nedenle cilt durumunuz birkaç haftadan uzun sürerse bir dermatoloğa danışmak önemlidir. Bununla birlikte, göz kapağı egzamanız varsa ve aşırı pullanma ile uğraşıyorsanız, kendi başınıza alabileceğiniz birkaç önlem vardır. Egzama, "dış deri tabakasının bozulması, hidrasyon kaybı ve iltihaplanmanın neden olduğu" birkaç farklı döküntü tipine atıfta bulunmak için kullanılan genel bir terimdir, Joshua Zeichner, MD, Mount Sinai Hastanesi Dermatoloji Bölümünde Kozmetik ve Klinik Araştırma Direktörü SELF'e anlatıyor.


Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın