Tırnak Sedefi ile Google Arasındaki Önemli Fark

Tırnaklarınız PsA'nız nedeniyle tehlikeye girebileceğinden, tırnaklarınızın etrafındaki herhangi bir enfeksiyona dikkat etmeniz özellikle önemlidir. "Oje, bariyer etkilerinden dolayı yumuşatıcıların emilimini engeller." Boyayı atlamak için bir başka neden: Dr. Kang'a göre, PsA'lı kişilerin tırnak sağlıklarını yakından takip edebilmeleri önemlidir. Formaldehit içeren cilalardan ve diğer tırnak ürünlerinden kaçının, takma tırnakları uygulamak için kullanılan yapıştırıcılardan kaçının ve bazı cila sökücüler gibi aseton içeren ürünleri kullanmaktan kaçının veya bunları azaltın. 6. Tıbbi muayeneden önce ojeyi çıkardığınızdan emin olun. Ancak herhangi bir ağrı veya hassasiyet fark ederseniz, muhtemelen yapıştırıcıya reaksiyon gösteriyorsunuzdur ve tıbbi yardıma ihtiyacınız vardır. Bu, ağrıyı azaltabilir ve hareketliliği artırabilir. "Psoriatik hastalığı olan bir birey için tırnakları ve çevresindeki cildi yumuşatmak günlük rutinin önemli bir parçasıdır. " Doktorunuz sizin için en iyi sonucu verecek bir krem, losyon veya merhem önerebilir. Tırnak Sedefi dermatologlar için paha biçilmez bir güncel bilgi kaynağı olacak ve aynı zamanda romatologlar ve pratisyen hekimlerin de ilgisini çekecektir. işlem, tırnak bozukluklarında özel uzmanlığa sahip uluslararası bir dermatolog paneli tarafından gerçekleştirildi.

Diyabet veya diğer dolaşım, immünolojik veya nörolojik bozuklukları olan kişiler kendi kendine tedavi uygulamamalıdır. Jel veya akrilik tırnak yaptırmakla ilgilenen MyPsoriasisTeam üyeleri, genellikle sedef hastalığı olan kişiler için manikür veya pedikürün güvenli olup olmadığını merak eder. Sedef hastalığı, tüm dünyada birçok insanı etkileyen kronik inflamatuar bir hastalıktır. Sedef hastalığı, bağışıklık sisteminizin aşırı tepki gösterdiği, cilt hücrelerinizde iltihaba neden olduğu ve plak adı verilen pullu veya kırmızı lekeler oluşturduğu bir cilt bozukluğudur. Bu değişikliklere ek olarak, tırnakların altında küçük kan damarlarının patlaması nedeniyle kıymık kanamaları adı verilen tırnaklarda uzunlamasına çıkıntılar ve tırnakların altında kırmızımsı izler olabilir. Cildiniz ve eklemleriniz sizi rahatsız ettiğinde bile tırnaklarınız harika bir şekle sahip olabilir. Kıymık kanamaları olarak bilinen tırnaklarınızda görebileceğiniz kırmızı lekeler, tırnakların altındaki kan damarlarının patlamasından kaynaklanır. Tırnak kalınlaşmasının sedef hastalığı veya enfeksiyondan kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamak için doktorunuz kültür yapılmasını önerebilir. Yöntemler: Prospektif olarak alınan hastalarda başlangıçta ve 6. ayda tırnak fotoğrafı çekildi. Sadece matriks tutulumu olan hastalarda lezyon içi steroid enjeksiyonlarının tercih edilen tedavi olduğu konusunda fikir birliği sağlandı.

"Tırnak hasarı tedavi ile iyileşebilir, ancak iyileşmesi ciltten daha uzun sürdüğü için sinir bozucu olabilir" diyor. Tıp Doktoru Sammy Kang, tıpkı cildiniz gibi tırnaklarınızın da günlük sevgiye ihtiyacı olduğunu söylüyor. Millersville, MD'deki Anne Arundel Dermatology'de pediatrik dermatolog. Psoriatik Artrit Tırnakları Neye benziyor? Psoriatik Artrit Tırnak Sorunları Nasıl Tedavi Edilir? 3. Ayak tırnağı mantarı bazen sedef hastalığı veya egzama gibi diğer cilt problemleriyle karıştırılır. Tırnak sedef hastalığının patogenezi, bazı kendine özgü enflamatuar sitokinler ve kemokinler, psoriatik deri lezyonlarında tarif edilenlerle aynı gibi görünse de, hala tam olarak aydınlatılamamıştır. PsA'nın kişiden kişiye farklı şekilde ortaya çıkması gibi, PsA'nız varsa tırnaklarınızın nasıl görünebileceği konusunda da geniş bir çeşitlilik vardır. Her ikisine de aynı anda sahip olmak mümkündür. Sedef vakalarının yaklaşık %10'unda tırnak tutulumu olabilir. Derminiz ayrıca etkilenen tırnak veya UVA ışınlarına maruz kalma için lazer tedavisi önerebilir. Araştırmacılar, “birkaç çividen” fazlasını tutan tırnak sedef hastalarının tedavisinin, hastaların ihtiyaçlarına ve tedavinin yaşam kalitesi üzerindeki etkisine göre düşünülmesi gerektiği sonucuna varmışlardır.

Ustekinumabın tırnak sedef hastalığında etkinliği ve kutanöz sedef hastalığı için ustekinumab ile tedavi edilen bir popülasyonda tırnakla ilişkili yaşam kalitesinde iyileşme: açık, prospektif, kör olmayan bir çalışma. Psoriatik tırnak hastalığı, mortalitede herhangi bir artışla ilişkili değildir, ancak tedaviye dirençli olabilir ve bu nedenle yaşam kalitesi üzerinde uzun vadeli önemli etkileri olabilir. Ve bir kez daha işine uygun olup olmadığı konusunda şüpheler onu palmoplantar sedef hastalığı tedavisi görüyordu. Arka planda cilt deformasyonu ne kadar fazla olursa tırnağınız ön planda o kadar sarı görünür. Bu durumda, Alman Dermatoloji Derneği'ne göre psoriatik hastalığınız, tırnağınızın gelişimine müdahale eden tüm tırnak matrisini bozuyor olabilir. Zamanla tırnağın ucuna doğru hareket edeceklerdir ancak tekrar ortaya çıkmaya devam edebilirler. Tırnak yatağından ayrılma şansını artıracağı ve mantar enfeksiyonlarını teşvik edeceği için. Sedef hastalığı semptomları, hücrelerin çoğalmasından sorumlu tutulabilir: hücreler hızla çoğaldığında, katmanlar üst üste birikecektir. Sedef hastalığı için radyoterapi yaygın uygulamada kullanılmamaktadır.


Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın