İşte Tırnak Sedefiniz İçin Yapmanız Gereken En İyi Şey

Bu nedenle, bu hastalıklardan herhangi birinin belirtileri ortaya çıkar çıkmaz tıbbi yardım almak en iyisidir. Herhangi bir değişiklik veya soruna dikkat edin ve gerektiğinde tıbbi yardım alın. Hastalar genellikle klinikte tırnak yatağı ve matriks değişiklikleri ile başvururlar. Hastalığın diğer formları, yukarıda belirtildiği gibi, vücudun karakteristik bölgelerinde ve/veya farklı zamanlamalarda, çeşitli boyut ve görünümde kırmızı lezyonlarla kendini gösterir. Yukarıdaki semptomların dışında, temel ayrım, mantar enfeksiyonlarının bulaşıcı olması, ancak sedef hastalığının bulaşıcı olmamasıdır. Tırnak sedef hastalığı, doktorunuzun mantar önleyici ajanlar yazabileceği mantar enfeksiyonları ile komplike hale gelebilir. Tırnak sedef hastalığı, tırnakları veya ayak tırnaklarını veya her ikisini birden etkileyebilir. Doktorlarımız, tırnak sedef hastalığı ve tırnak mantarını doğru bir şekilde teşhis etmek ve tedavi etmek için bir iyileşme planı geliştirebilir. Cildinizdeki küçük kesiklerden bile girebilirler. Erkeklerin, özellikle ailelerinde mantar hastalıkları öyküsü varsa, tırnak mantarı alma olasılığı kadınlardan daha yüksektir. Ayak tırnaklarınız mükemmel durumda olsa bile, yaralanma nedeniyle bir ayak tırnağı ağrılı hale gelebilir: Üzerine bir şey düşürdünüz ya da koşu ayakkabınızın çok dar parmak kutusuna çarparak ya da tekrar tekrar vurarak yaraladınız.

Parmak ve Ayak Tırnağı Sedefi ve El ve ayak tırnaklarının sedef hastalığı, kronik mantar enfeksiyonu veya tırnak yatağı iltihabı gibi diğer durumlara benzeyebilir. Kütiküla sürülen topikal steroidlerin kullanımı – tırnak plağı kütikülün altındadır ve steroid kremleri tırnak plağına masaj yaparak tırnak sedef hastalığında bir miktar iyileşme sağlayabilirsiniz. Genel klinik şiddet, tırnakların tırnak plakasında çukurlaşma, ufalanma, onikoliz, yağ damlası renk değişikliği ve/veya tırnak yatağı hiperkeratozu açısından değerlendirildiği tırnak hekimi global değerlendirmesi (f-PGA)35,36,37 kullanılarak tanımlanmıştır. 0'dan (açık) 4'e (şiddetli) kadar 5 puanlık bir ölçek ve basit görsel analog skala (VAS; bazı PsA denemelerinde kullanılır). İki yazar bağımsız olarak deneme yanlılığı riskini değerlendirdi ve verileri çıkardı. Duşlar ve yüzme havuzları saklanmak için en sevdikleri yerlerden ikisidir. Tırnak sedefi ve tırnak mantarının nedenleri farklı olduğu için her ikisinin tedavileri de farklıdır. Yaşla birlikte, tırnak mantarı geliştirme olasılığınız daha yüksektir.

VANCOUVER – Tırnak psöriazisi için kanıta dayalı tedavi, Cochrane'in tırnak psöriazisi için müdahalelere ilişkin sistematik incelemesinin ortak yazarlarından birine göre, klinik çalışmalarda kullanım için güvenilir bir tırnak psoriazisi skorlama sistemi üzerinde fikir birliği olmaması nedeniyle üzücü bir durumda. Cochrane raporu (Cochrane Database Syst Rev. 2013 Ocak 31;1:CD007633), topikal tedaviler için kanıtları "sonuçsuz ve zayıf" olarak değerlendirdi, ancak topikaller sedef hastalığının bu lokalize ifadesi için tedavinin temelini oluşturuyor. 2013). Sedef hastalığı ve psoriatik artrit tedavisinde yeni gelişmeler: Apremilast'a odaklanma. Sık sık kırparak temiz tutun ve uçların altını temizlemeyi unutmayın. Tırnaklarınızı temiz ve sağlıklı tutun. Tırnak sedef hastalığının spesifik bir tedavisi yoktur. Bu bozuklukların semptomları genellikle benzer olsa da, bazı önemli farklılıklar vardır. Sedef hastalığı, bağışıklık sisteminizin yanlışlıkla vücuttaki zararsız maddelere saldırdığı birkaç otoimmün bozukluktan biridir. Sedef hastalarında tırnak bozuklukları ile periferik artrit veya entezit arasındaki ilişki de analiz edildi. Ek olarak, Ulusal Sedef Vakfı'na göre, sedef hastalığı olan kişilerin yaklaşık %50'si ve psoriatik artriti olan kişilerin %80'inden fazlası tırnakla ilgili tıbbi sorunlara sahiptir.

Bununla birlikte, bu genlerdeki varyasyonlar muhtemelen genel psoriatik artrit gelişme riskine sadece küçük bir katkı sağlar. Tırnak yatağındaki herhangi bir yaralanma, tırnak mantarı geliştirme riskinizi artırabilir. Çivi mantarı, genellikle havuz güverteleri ve soyunma odaları gibi ıslak ortamlarda bulaşan ancak çeşitli başka yerlerden de gelebilen bir enfeksiyon türüdür. Tırnak sedefi ile, sedef hastalığı olan bazı kişilerin neden tırnaklarıyla ilgili sorunları varken diğerlerinin olmadığı açık değildir. Tırnak sedef hastalığında 5 yıl, önemli ölçüde sürekli QoL iyileştirmeleri ve olumlu bir güvenlik profili. Sedef hastalığını tedavi etmek için çeşitli seçenekler olmasına rağmen, tırnak sedef hastalığının yönetimi, özellikle sedef hastalığı sadece tırnaklarla sınırlıysa zorlu bir görevdir. Kortikosteroidler ve metotreksat ile perilezyonel enjeksiyonlar genellikle faydalıdır ancak ağrılı olabilir ve birçok tırnağa uygulanamaz. Dolaşım sorunları veya diyabeti olan kişiler de daha savunmasızdır. Tutulum ne kadar yaygınsa tırnak yıkımı da o kadar şiddetlidir. Tırnak sedef hastalığı olan hastalarda ayrıca bir mantar enfeksiyonu olan onikomikoz da olabilir. Bu, tırnak hasarına ve enfeksiyona neden olabilir. Topikal veya oral antifungaller, bir enfeksiyon olduğu için tırnak mantarını tedavi etmek için kullanılır. Ayak parmaklarında ve parmaklarda belirtiler ortaya çıktığında, tırnak mantarı gibi görünebilirler.


Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın